ZDRAVA KRALJEŽNICA - Logo 792x136

Masaža: TOP 3 masaže u 2021. godini

Bioenergo masaža, Thumper Pro masaža i Atlantooccipitalna masaža - svaka je posebna i jedinstvena. Koja masaža je pravi izbor za vas ovisi o tegobama i simptomima koje osjećate.
Zdrava Kralježnica - Masaža VI

 

Masaža blagotvorno djeluje na raspoloženje. Istraživanja su pokazala da masaža opušta bolje od gledanja televizora, a jednako učinkovito kao tjelovježba. Masažom ćete potaknuti oslobađanje hormona sreće i dobrog raspoloženja.

 

Masaža

Znanstveno je dokazano da masaža ima isti učinak na stanice kao lijekovi protiv boli. Umirujuće masaže ne opuštaju samo vaše bolne mišiće, nego smanjuju upale na molekularnoj razini, oponašajući istu akciju koju primjenjuju lijekovi protiv bolova, otkrili su znanstvenici. Masaža također potiče rast novih mitohondrija, energetskih jezgara u stanicama.

Zdrava Kralježnica - Masaža V
Masaža nije samo terapija koja nam pomaže u oporavku od napetosti i bolova, već je i moćno oružje preventivne medicine u očuvanju zdravlja.

 

Znanstvenici vjeruju da učinak smanjenja boli masažom uključuje isti mehanizam koji koriste protuupalni lijekovi. Voditelj istraživanja dr. Mark Tarnopolsky iz Odjela za pedijatriju i medicinu na kanadskom Sveučilištu McMaster kaže kako masaža može biti korisna u širokom spektru dijagnoza. ‘Ova studija pruža dokaz da manipulativne terapije, kao što je masaža, mogu biti opravdane u medicinskoj praksi.’

Terapija masažom koristi se u nekim britanskim bolnicama u njezi pacijenata koji boluju od karcinoma i koji se teško mogu opustiti i zaspati. Masaža pomaže da se pacijenti lakše nose s bolovima, ukočenim mišićima, otežanim disanjem, anksioznošću i umorom, piše Daily Mail.

Masaža dokazano smanjuje stres i dobra je protiv depresije

Klasična masaža stimulira imunitet i proizvodnju leukocita kao i tzv. hormona sreće oksitocina, zbog čega se može koristiti u terapiji protiv anksioznosti i depresije Nakon relaksirajuće masaže povećava se broj bijelih krvnih stanica koji služe kao štit imuniteta i istovremeno smanjuje razinu hormona stresa kortizola, pokazalo je istraživanje američkog medicinskog Centra Cedars-Sinai.

Masaža je terapija - Zdrava Kralježnica

Oni su analizirali zdravstveno stanje dobrovoljaca koji su jednom do dva puta na tjedan u razdoblju od mjesec dana imali tretman švedske masaže, koja se u Europi naziva još i klasičnom masažom. Otkrili su da je u tom periodu u krvi volontera porasla razina tzv. hormona sreće oksitocina. Osim toga, smanjile su se razine hormona vazopresina, koji je povezan s proizvodnjiom hormona stresa, piše Huffington Post.

– Ova su otkrića vrlo obećavajuća jer ima veliki terapijski učinak na depresiju i anksioznost – zaključio je voditelj studije, dr. Mark Hyman Rapaport.

Stručnjaci ističu kako su druge potencijalne dobrobiti redovite masaže održavanje stabilnih razina krvnog tlaka, bolja cirkulacija, brža eliminacija toksina, kao i olakšanje ukočenosti i boli u leđima.

Sve počinje s jednim dodirom. Živci počinju reagirati na svaki dodir i pritisak i šalju razne signale mozgu, odnosno parasimpatičkom živčanom sustavu, čija je svrha da pomogne tijelu da se što bolje nosi sa stresom.

 

Bioenergo masaža

Bioenergomasažer
Bioenergo masažer

Bioenergo masaža je novost na svjetskom tržištu. Vrši se putem Bioenergomasažera – visoko tehnološkog uređaja razvijenog prema načelima i znanjima tradicionalne kineske medicine o energetskim kanalima, meridijanima i unutarnjim organima.

Princip rada biomasažera je pretvaranje električnih impulsa u bio-struje, koje se podudaraju s električnim naponom i bio-razgradnjom ljudskih stanica; bio-struje vraćaju energiju stanicama, snažno i učinkovito oslobađajući blokirani protok energetskih kanala i meridijana.

Saznaj više …

 

Tijekom masaže leđa, vrata ili prsa, rad srca se usporava za više od 10 otkucaja u minuti. Krvni tlak se smanjuje za čak 8%.

 

Thumper Pro masaža

Thumper Maxi Pro III
Thumper Maxi Pro aparat za masažu

Thumper Pro masaža je idealna masaža za osobe koje se ne vole skidati u donje rublje i/ili ne vole masažu sa uljima. Thumper Pro masaža se izvodi preko odjeće, a trajanje i intenzitet masaže su u potpunosti prilagođeni konstituciji i problematici pojedinca.

Masaža se izvodi  Thumper Pro profesionalnim aparatima za masažu koji su prilagođeni svakoj konstituciji kako bi masaža bila ugodna i opuštajuća, ali i izuzetno učinkovita. Snaga aparata, teškog 3 kilograma, ima svojstvo da prodire do 2.5 cm u dubinu mišića.

Saznaj više …

 

Za vrijeme masaže, izazvan parasimpatičkim sustavom, mozak također stimulira proizvodnju hormona sreće, serotonina.

 

Atlantooccipitalna masaža

Atlantooccipitalna masaža
Atlantooccipitalna masaža

Atlantooccipitalna masaža je masaža mišića koji drže atlantooccipitalni zglob (tzv. „nosači lubanje“) , a izvodi se specijalnim aparatom kojim se tretira subluksacija tj. vrši se repozicija prvog vratnog kralješka – Atlasa.

Atlantooccipitalnom masažom Atlas dovodimo u optimalan, prirodom predviđen položaj, što oslobađa blokirane moždane funkcije i dovodi do samoregeneracije – procesa koji je u potpunosti individualan te ovisi o psihofizičkom stanju pojedinca.

Saznaj više …

 

Masaža može smanjiti rizik od nastanka depresije, kroničnog stresa, oslobađa od umora, ublažava glavobolju i jača imunitet. Masaža vam može omogućiti da preskočite uzimanje aspirina. To je prirodan način da se tijelo bori protiv boli. Pritiskom kože dolazi do aktivacije živaca koji šalju signale mozgu i trenutno blokiraju osjećaj boli. Signali pritiska tijelom putuju brže od signala boli. Zato instinktivno dodirujemo mjesto boli.

 

PODIJELI

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
WhatsApp

MOŽDA ĆE VAM SE SVIDJETI I OVE OBJAVE